Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 07-11 Mart 2016 tarihleri arasında 5 gün süre ile düzenlenen HACCP Tetkik Eğitimi yapılan belge töreni ile son bulmuştur.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz konferans salonunda gerçekleştirilen törene İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcıları Ekrem OĞURLU ve Ersin SOYDAN ile Şube Müdürleri ve eğitimi tamamlayan teknik personeller katılmıştır.
5 gün süren HACCP Tetkik Eğitimine Ordu, Ağrı, Afyon, Antalya, Bursa ve Kırıkkale İl müdürlüklerinden 25 teknik personel katılım sağlamıştır. Yapılan eğitimle katılımcılara HACCP'ın gıda işletmelerinde sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının belirlenerek bu şartların sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ile bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan ürün güvenilirliği sistemi olduğu anlatılmıştır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır. HACCP Tetkik Eğitimi'nde katılımcılarımıza HACCP Ön Gereksinim Programları, HACCP Sisteminin Uygulama Esasları, HACCP Temel Prensipleri, Tehlike Analizi-Risk Değerlendirmesi konularında bilgiler verilmiş olup, ayrıca uygulamalı tetkik amacıyla da 1 işletme ziyareti gerçekleştirilmiştir.
Eğitimin tamamlanmasına müteakip İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından katılımcılara belgeleri verilerek, tören yapılan ikramla son bulmuştur.