Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ORDU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    • DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ
    • HUKUK BİRİMİ
    • SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksOrdu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

Gıda İşletmelerinde Yerel, Marjinal Ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ Yürürlükte

9.12.2014 / Gösterim Sayısı : 1076 / Arşiv

​

Gıda işletmelerindeki yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere ilişkin hususları belirlemek amacıyla hazırlanan Tebliğ 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, son tüketicinin yanı sıra bir başka perakendeciye et ve et ürünlerinden çiğ et ve kıyma, süt ve süt ürünleri kapsamındaki çiğ süt, içme sütü, kolostrum, kolostrum bazlı ürünler, çiğ krema ve kaymak dışındaki süt ve süt ürünleri ile bütün halindeki balık ve su ürünlerini arz eden perakende gıda işletmesini kapsamaktadır.

 

Tebliğ Kapsamında Yer Alan Ürün GrubuYerel Faaliyet Alanı                                   (YEREL)Toplam Arz              (MARJİNAL)Yerel Faaliyet Kapsamındaki Ürünler    (SINIRLI)Yerel Faaliyete Dahil Olmayan Ürünler

 

Et ve Et Ürünleri

​ 

 

 

Perakende İşletmenin bulunduğu alan merkez kabul edilerek 50 km'lik yarıçap içerisinde kalan alan

 

​​ ​​
Haftalık                     En fazla 2500 kg

 

Çiğ Et ve Kıyma

Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri

 

 

 

Süt ve Süt Ürünleri

 

 

Haftalık                     En Fazla 500 kg

 

Peynir

Yoğurt

Ayran

Tereyağ

Çiğ Süt,

İçme Sütü, Kolostrum, Kolostrum Bazlı Ürünler,

Çiğ Krema,

Kaymak

Balıkçılık ÜrünleriHaftalık                     En Fazla 500 kgBütün Halindeki Balıkçılık Ürünleriİşlenmiş Balıkçılık Ürünleri

 

 Tebliğle İlgili Genel Hükümler

1. Tebliğ kapsamında yer alan hayvansal gıdaların, perakendeci tarafından son tüketiciye satışının yanı sıra başka bir gıda işletmesine arzı, bu gıda işletmesinin de sadece son tüketiciye satış yapan perakendeci olması şartıyla, bu Tebliğde belirlenen yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetlere ilişkin gerekliliklere uygun olarak yapılır.

2. Çiğ et ve kıyma, sadece kasaplar tarafından diğer perakendecilere arz edilebilir.

3. Peynir, yoğurt, ayran ve tereyağ gibi süt ürünleri, perakendeciler tarafından diğer perakendecilere arz edilebilir.

4. Bütün halindeki balıkçılık ürünleri sadece balık satış yerleri tarafından diğer perakendecilere arz edilir

5. İzin verilen hayvansal gıdanın perakendeci tarafından başka bir perakendeciye arzında, perakendecinin bu arzının yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetler içerisinde kalması şartıyla, işletmesi kayıt kapsamındaki gıda işletmesi olarak değerlendirilir. Gıda işletmecisi yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetler kapsamında tedarik ettiği gıdayı sadece son tüketiciye arz edebilir, son tüketiciye satış amacıyla işleyebilir, muameleye tabi tutabilir ve/veya depolayabilir.

6. Gıda işletmecisi yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetler kapsamında tedarik ettiği gıdayı sadece son tüketiciye arz edebilir, son tüketiciye satış amacıyla işleyebilir, muameleye tabi tutabilir ve/veya depolayabilir.

7. Hayvansal gıdanın, perakendeci tarafından başka bir perakendeciye arz edilebilmesi için "yerel", "marjinal" ve "sınırlı" olarak tanımlanan faaliyetler için getirilen gerekliliklerin tamamını karşılaması gerekir.

8. Yerel, marjinal ve sınırlı faaliyette bulunmak isteyen perakendeci, İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunur. Ayrıca ilgili işletmeden yerel, marjinal ve sınırlı faaliyet için belirlenen gerekliliklere uyacağına dair taahhütname de alınacaktır.

9. İzin verilen faaliyetlerle ilgili her bir perakendeciye sattığı hayvansal gıdanın miktarlarına ilişkin kayıtları tutar. İzlenebilirliği sağlayan kayıtlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş fatura veya sevk irsaliyesini talebi halinde yetkili mercie sunmak zorundadır.

10.Tebliğe aykırı davrananlar hakkında 5996 sayılı Kanunun ilgili maddelerine göre idari yaptırım uygulanır.

Fotoğraf Galerisi (7)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Denizlerde Su Altı Tüfeğiyle Amatör Avcılık Ya ...
...
Bitki Koruma Ürünleri Bayileri Toplantısı Yapı ...
...
Ordu’ Da Kışlak Mücadelesi Başladı
...
Tulıp Projesi İle 22 Üreticiye 66 Adet Gebe S ...
...
2025 Yılı Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekle ...
...
İlimizde Bulunan Bitki Koruma Ürünleri Bayiler ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Akyazı Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Caddesi Tarım Kampusu

  • Telefon : 452-233 95 30 (3 Hat)

  • Faks : 452 - 233 95 39

  • E-Posta : E-Posta adreslerimiz iletişim bölümünde yer almaktadır.

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI