T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

GIDA KONTROL GÖREVLİSİ KURSU DÜZENLENİYOR

Yayın Tarihi : 16.04.2024

İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında 5 gün süre ile Kontrol Görevlisi Kursu düzenlenmektedir.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda başlayan eğitime Ordu, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Giresun, İstanbul, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon İllerinden Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su Ürünleri Mühendisi ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi olmak üzere toplam 64 teknik personel katılmaktadır.

​Eğitimde; 5996 Sayılı Kanun, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Prosedürler (resmi kontrol-risk-zehirlenme-numune alma), Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS), Türk Gıda Kodeksi (Yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğler), Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları konularında bilgi verilecektir.